Xiaomi Mi 4 Nedir? Nasıldır? Alınır mı? Alınmaz mı?

Xiaomi Mi 4 Nedir? Nasıldır? Alınır mı? Alınmaz mı?

Ortalık akıllı telefondan geçilmiyor, fiyatlar farklı farklı, özelliklerde aynı şekil. Bilindik markalar üst seviye cihazları pahalı ve kaliteli yaparken, alt seviye cihazlarda fiyatla birlikte özelliklerde kısılıyor. Tabi bu durumda tüketicide hangisini alacağını şaşırıyor. İşte bu sebeple tüketiciler farklı bilinmemiş markalarıda incelemeye başlıyorlar. Çinli üretici Xiaomi’de onlardan birisi. Peki Türkiye’de satışta olan cihazları Xiaomi mi 4 nedir? Nasıldır? Güvenilir mi?

Tüketicilerin genel görüşü cihazın kaliteli olduğu ve başarılı olduğu yönünde. Ayrıca Türkiye’deki satış fiyatıda özelliklerine göre gayet makul. Örneğin birçok üst seviye cihazda ön kamera 5 mp iken, Xiaomi mi 4’de  8 mp kamera var. Sadece kamera değil, donanımsal diğer özelliklerde iyi ve telefonun kasası ise paslanmaz çelik.

Özetlersek; Xiaomi kendini kanıtlamış bir marka, Xiaomi mi 4 gayet başarılı bir cihaz. Fakat cihazı alacak olanlar için iyi yanları ile kötü yanlarını belirtmekte yarar var. Yani başlığımızdaki sorunun cevabını verebilmeniz için artıları ile eksilerini bilmeniz gerekiyor.

Xiaomi Mi 4’ün Artı Yanları;

  • Türkiye’deki resmi satış kanalı Hepsiburada.com Bu yükü almışlarsa muhtemelen markaya güvenmişler.
  • 4g destekli Xiaomi mi 4 modeli satışta. Yani 4.5g mevzusunda geri kalmak yok.
  • Ön kamera 8mp, arka kamera 13 mp.
  • Ekran full hd ve 5 inç boyutunda. Pil ise ona uygun seçilmiş; 3080 mAh. Ve ekran Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor.
  • Ram kapasitesi 3gb, işlemci 2.5ghz 8 çekirdek.
  • Wifi protokol desteği 802.11 a/b/g/n/ac. Birçok cihazda a ve ac bulunmuyor.
  • Kızılötesi özelliği mevcut.
  • Telefonun arkasını açmak biraz zor, fakat açılmıyor değil.
  • Android sürümü 5.1 ve telefonun Android 6.0 alacağı da duyuruldu. Fakat Türkiye’deki cihazlar ne zaman güncelleme alır belli değil.

 Xiaomi Mi 4’ün Eksi Yanları;

  • Sar değeri birçok telefona göre ne yazık ki yüksek (1.360 W/Kg).
  • Ekranın full hd olması iyi fakat pil ömrünü azalttığı gerçek.
  • Ram kapasitesi gayet iyi ancak Asus gibi 4gb ram yapabilirlerdi.
  • Dahili hafıza 16 gb ve hafıza kartı desteği yok. (64 gb model henüz Türkiye’de yok)
  • Telefonun kutusundan kulaklık çıkmıyor.
  • Dünya genelinde 2014 yılında satışa çıkmış, fakat Türkiye’ye 2015 yılında gelen bir telefon.
  • Oyun oynarken yüksek işlemci gücü sebebi ile biraz fazla ısınabiliyor.

Aynı telefonun 2gb ram’li, hafıza kartı destekli, biraz daha hafif ve pili güçlü bir başka modeli var fakat Xiaomi mi 4i isimli model şimdilik Türkiye’de satılmıyor.

Sonuç olarak; Telefon çok başarılı, fiyatı performansı için çok çok iyi. Ancak başta sar değerinin yüksekliği olmak üzere bazı negatif yönleri mevcut. Eğer bu negatif yönler sizi etkilemiyorsa Xiaomi mi 4 alınabilir. Negatif yönler sizi etkiliyorsa bir üst model Xiaomi Mi 5’in satışa çıkması beklenebilir veya diğer markalar akıllı telefonlar araştırılabilir.

(Xiaomi mi 5, Kasım 2015 sonu tanıtılacak ve 2016 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Yani cihazın Türkiye’ye geliş tarihi Mart 2016 veya sonrası olabilir. Yada Türkiye’de satılmayabilir.)

Xiaomi Mi 4 Nedir? Nasıldır? Alınır mı? Alınmaz mı?

Xiaomi Mi 4 Nedir? Nasıldır? Alınır mı? Alınmaz mı?

Hatalarımız, eksiklerimiz veya sormak istedikleriniz olursa yazı altından yorum ile yazabilirsiniz.

Haydi Paylaş!

0 thoughts on “Xiaomi Mi 4 Nedir? Nasıldır? Alınır mı? Alınmaz mı?

  1. Selamlar.ben xiaomi mi5 almayı dusunuyorum. çok ust düzey telefonlardaki özellikleri bulunduruyor ama fiyatı onlara itafen çok daha uygun nedeni nedir acaba ?
    Ve bir soru daha .guvenebilirmiyiz rahatlıkla alabilirmiyiz telefonu?
    Tesekkurler

  2. @Koray sekman; Merhaba. Xiaomi, ürünlerini kendisi üretiyor ve global markalar gibi 250’ye mal edip, 1250’ye satmıyor. Bu sebeple fiyatın uygun olması sizi korkutmasın. Güney Kore’de Samsung neyse Çin’de de Xiaomi o.
    Ancak şuan bildiğimiz kadarıyla Türkiye’de resmi kanal yolu veya ithalat yoluyla Mi5 satılmıyor. İthalat yolu ile Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise belli değil. Ancak yurt dışından alma imkanınız varsa garanti sorunu haricinde Xiaomi ürünlerini tercih edebilirsiniz. (Türkiye’de resmi satışı olmadığından garantisi de sadece ithalatçılar tarafından sunulacaktır.)

  3. Merhaba xiaomi. Mi 4 telefon aldim fakat kulakta konuşurken telefon kendini tuş kilidine aliyor ses veya açma/kapama dugmesine basmadan ekran acilmiyor bu bir hatamidir yoksa ozelligi bu sekildemidir.

    Teşekkurler

  4. @Mehmet şenyer; Merhaba. Bahsettiğiniz durum telefonun sensörlerinden kaynaklanıyor olabilir. Telefonu kulağınıza dayadığınızda telefon otomatik kilitleniyor gibi duruyor. Ayarlardan karanlıkta telefonun ekran kilitlemesini engellemelisiniz. Normal şartlarda telefonu kulağınızdan uzaklaştırdığınızda ekran aydınlanmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir